måndag 29 maj 2023

Skilj på tanke och känsla

Jag lägger ut en film för att jag är nyfiken på vad det ska bli för reaktion. Filmen handlar om ondskan bakom kulisserna här i världen.

Men videon har försvunnit och jag minns inte hur den var.

Här handlar i alla fall resonemanget om ifall man ska undvika att tänka bara för att man kan bli rädd för det man tänker på.
Är det verkligen bra om alla stoppar huvudet i sanden för att "inte tänka negativt"?



FB-vännen Christina:
Herre Gud! Det här är ju det nya viruset i kriget - mediaviruset som virvlar runt o smittar sunt förnuft och välvilja mänskor emellan! Bibeln (och Jehovas Vittnen) enligt Gunilla från Kungshamra, som  säger att Djävulen jobbar snabbt för tidens ände är nära, o vad-det-nu-är tar över.. resurrection?.. -Tror livet måste bli enklare än så, en ödmjuk o vänlig återgång till naturen och samarbetsvilja mänskor emellan passar mig bättre som världsprofetia - hur det nu ska gå till. För som min "Treeman", svenskättlingen William Gravestock, i Kallefånien hävdade: "Whatever gets your attention - gets YOU!" . Han är djupt religiös med en filosofisk outlook on life från olika håll - "Live in the NOW!", "Do what makes you happy!" och "Send love and forgive!".. Till syvende og sidst: Beauty is in the eye of the BEHOLDER!.. med lite realistisk modifikation ibland möjligen. Men min längtan till naturen blir allt starkare. Förväntat kanske? (Montesqieu) Tycker den påtvingade isoleringen är lugnande och inbjuder till tankedjup. Dags å betala räkningar

Mitt svar:
Isolering? Jag märker ingen skillnad eftersom jag vanligen ändå är hemma och sysslar med tankedjup eller något pyssel.!

Din vän säger:
"Whatever gets your attention - gets YOU!"
men det stämmer inte. 
Det riktiga är 
"Whatever gets your emotion - gets YOU!" 
Alla dina känslomässiga reaktionen fungerar som andar
som "tar dig i besittning " på ett eller annat sätt.

Det där som han pratar om handlar om dina känslor. Det finns ingen information, som "gets you" såvida du inte låter dig bli känslomässigt påverkad, dvs att du dras med. När du reagerar med känslor på något så blir det så att "it gets you!" Dvs du fylls av det och dina signalsubstanser ändras. Du måste alltså lära dig att kunna ta in information utan att påverkas känslomässigt av den.

Verkliga händelser i din närhet påverkar naturligtvis dina känslor, men du måste ju kunna vara kapabel att ta del av information utan att bli fylld av känslor som du inte vill ha.
Men alla kan bli rädda och när man blir rädd så startas en känsla som slår ut tankeförmågan.

Att på detta sätt, som nu, sprida skräck bland folk (om terrorister, islamister, klimatet, virus) är en metod för att få folk att bli "tagna" genom att bli rädda och på det viset bli lättmanipulerade för att deras logik och analysförmåga är utslagen.
Hörde om en kvinna, som var så rädd för viruset att hon hade stängt in sig och satt och grät. Så kan det bli om man inte kan sortera mellan tanke och känsla och inte alls har någon insikt i vad man gör.

Kolla bara på klimatgrejen, som alla tror på trots att den inte alls är bevisad eller ens trovärdig. Den bygger bara på en politisk konsensus. och är full med direkta lögner. Som folk försvarar känslomässigt för att de inte kan tänka logiskt eller ens ta in annan information än TV och tidningsrubriker. Om man har en stark känsla för något så triggas också ens egna gamla minnen, trauman, upplevelser, drömmar och blockeringar så att man blir påverkad av hela det här paketet och sedan har man tappat förmågan att se nyktert på information. Man "bara reagerar" utan att kunna ta reda på något.

En shaman, munk, guru eller annan andligt tränad person kan själv påverka sina känslor och det är metoder för att göra detta som din vän beskriver. Det är nämligen det som "religiösa lärare" i alla tider har pratat om. Hur du påverkar dina känslor för att påverka vilken ande du ska "andas in" känslomässigt.

Den "religiösa metoden" ska alltså användas för att påverka känslan, 
men inte för att påverka ens omdöme i rent intellektuella analyser av annat.

Ordet ande kommer av verbet andas och det gör det på latin också. Det beror på att känslor sköts av hjärtat och inte av intellektuell info och analyser. För länge sedan så betydde ordet "andas" inte att "ta in syre" - det betydde att ta in en ande, dvs att fyllas av en känsla och en sådan kan också då medföra att ens sinne förändras. Vad man gör är då egentligen att man flyttar sin fogpunkt (assemblage point) och det kan man ju göra medvetet för att få information om något, men sedan gäller det att veta hur man ska göra för att komma tillbaka igen.

Om man är helt omedveten så skapar en tanke genast en känsla för att man inte vet vad det är för skillnad på tanke och känsla.

Förr så fanns det en inlärningsmetod eller informationsmetod som kallades "legere, meditari, kontemplari" och den innebär att man först inhämtar kunskap. Bara det!!!
Sedan analyserar man den: meditari betyder mäta och det är samma ordstam som i det indiska ordet "maya" eftersom det handlar om att bara undersöka fakta "från alla håll och infallsvinklar". Om man sedan vill fortsätta och få en djupare kunskap om detta så går man till det tredje steget: contemplari, där man fyller sig med en känslomässig informatiion genom att "leva sig in i det". Men detta handlade ju om att ta in sådan kunskap, som man ville vara en del av.
Om man bara ska informera sig om fakta så ska man ju bara gå till det andra stadiet och låta bli det tredje. Man ska inte leva sig in i det känslomässigt.
Felet som våra politiker och myndigheter gör är att de hela tiden har detta andra steg som ideal så att de känslokallt kan fatta beslut som drabbar andra på ett negativt sätt.

Man kan vara medveten om vad som händer, men ändå fokusera på att sniffa på blommor och titta på solnedgångar och sjunga kärlekssånger till Jesus. Det ena utesluter inte det andra. Det kan till och med vara nödvändigt att man kör en positiv grej för att motverka att man får negativa känslor av den info som finns. Denna info ska man analysera och kolla upp, men inte suga i sig känslomässigt.

Problemet är att folk inte kan skilja på olika sorters tro. Ordet har två helt olika betydelser och den ena gäller känslan och den andra gäller förståndet, intellektet. Blanda inte ihop dem!

"En vänlig återgång till naturen" är inte möjlig så länge som politikerna lyder dessa oligarker / internationella företagsledare / mäktiga psykopater, det som vi ofta också kallar för att "pengarna styr". En bolagsdirektör har som sitt jobb och sin plikt att maximera bolagets vinst för att aktieinnehavarna kräver detta (om han i första hand tänker på att rädda blommor och bin så får han sparken)

I SThlm syns det kanske inte så mycket eftersom där finns gröna fritidsområden, men om man kommer hit upp så kan man se att hela skogen i stort sett är död. Den är en "industriskog" som täcker Sverige där alla träd är lika stora och står på raka rader, 25-30 meter höga (eller så) med kala stammar och gröna tofsar högst upp. Varvat med kalhyggen som ser ut som om det varit krig, En sådan skog kan inte hålla ett levande ekosystem. Det finns knappt kvar någon plats för djuren att leva.

Vanliga människor kan inte längre bo i skogarna. Jo, kanske om du har väldigt mycket pengar eller kan köpa ett stort område och dra igång någon affärsverksamhet, typ hotell och skidbacke.
Men om du har barn så går det ju inte - jag tror att vi har dagisplikt.

Husförhören var egentligen inte till för spridning av Bibeln och Jesus - de var till för att kontrollera befolkningen, dvs göra folkbokföring och veta vilka som hade fötts och dött och var de bodde osv.
När man sedan införde folkskolan så behövde man inte längre husförhören eftersom skolan nu fungerade som en ny kontrollapparat.

Är det något fel på att myndigheterna har koll? Det gör väl inget? Jag har inte gjort något illegalt.

Nä, det beror på vem som styr och vad de vill göra med dig och dina barn. Därför är det viktigt att försöka identifiera vad det är för krafter som styr.
Att ta reda på vad som egentligen händer i världen hindrar inte att du fyller dig med positiva känslor. Men du bör väl då ta dem från en annan källa, en som fungerar och som du själv väljer, enbart för dess effekt på känslor och inte för dess "sanningshalt".

Känslomässigt är det bra att tro alla om gott, men det betyder väl inte att du tankemässigt ska vara så dum så att du bjuder hem ett gäng med nyanlända ISIS- araber från Afrika.
Det är en brist i det svenska språket att ordet tro har två helt olika betydelser. Det orsakar att folk blir förvirrade. Detta tillsammans med ihopblandningen av tanke och känsla.

I USA försvinner varje år 800.000 barn. Vart tar de vägen??? Vore det inte bra om folk vaknade och blev intresserade av att ta reda på sådant?

Småbarn får en mängd vaccinsprutor och i dessa vacciner har man hittat en hel del som inte ska vara där. Om alla tänker som så att man ska stoppa huvudet i sanden för att inte få negativa känslor då är också alla medverkande till en massa brott mot mänskligheten och även mot djuren och hela naturen. Det är folks plikt att försöka informera sig på ett nyktert sätt och att ta hänsyn till andras känslor (ex djurens) i stället för bara ens egna känslor och någon flummig idé om att man inte kan informera sig utan att bli "tagen" av något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar